www.agerahalsolaboratorium.se | Kroppskomposition Inbody770
15654
page-template-default,page,page-id-15654,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Kroppskomposition Inbody770

Är din kroppsvikt egentligen relevant? Spelar det någon roll hur många kilon vågen visar?

Ur en hälsosynpunkt, absolut men bara om du vet vad din vikt faktiskt utgörs av.

Din kropp är uppbyggd av ditt skelett och dina muskler men också av vätskor, mineraler och fettvävnad. De antal kilon som du bär runt på består alltså av olika komponenter och fördelningen dessa emellan kan berätta mycket om ditt hälsotillstånd.

Hur du äter, tränar och lever ditt liv, påverkar i hög utsträckning hur din insida ser ut.

Så vad säger egentligen din vikt om dig?

 

Med Inbody770 har du en unik möjlighet att svart på vitt erhålla information om din kroppssammansättning och hälsostatus. Med marknadens mest exakta multifrekvens bioimpedans-mätare tillhandahåller Inbody770 en kroppsammansättningsanalys med en tillförlitlighet på ca 0,98 i relation till DXA. (DXA är en röntgenmetod och s.k. gyllene standard ur kroppsammansättnings-hänseende och således det test som erbjuder högst precision och noggrannhet).

 

Med hjälp av åtta polära taktila elektroder och en svag elektrisk ström som skickas genom kroppen får du en korrekt, djupgående kroppsammansättningsanalys som inte tar längre tid än en minut att genomföra. Under testets gång registreras motståndet i de olika vävnaderna vilket ger dig svar på just din unika sammansättning i din bål, dina armar och dina ben.

 

Inbody är idag marknadens enda bioimpedansmätare som inte använder förprogrammerade data, s.k. empiriska data för att generera ett resultat. Av denna anledning har produkten godkänts av svenska olympiska kommittén och används bland annat på universitetssjukhus, inom forskarvärlden samt i verksamheter inom elitidrott.

 

En Inbody-analys kan användas för flertalet ändamål. En undersökning kan exempelvis bistå med relevant och kritiskt viktig information för att utvärdera ett rehabiliteringsbehov hos en individ. En Inbody-analys ger också en tydlig bild av kroppens balans och utvecklingsstatus vilket bland annat kan underlätta ett kliniskt arbete med fokus på idrottslig prestation och/eller idrottsmedicin. Analysen kan också kartlägga eventuella näringsbrister och vätskeimbalanser och verka som ett utvärderingsverktyg under en kostrelaterad förändringsprocess.

 

 

 

 

För att ditt resultat ska bli så tillförlitligt som möjligt bör du tänka på följande inför en Inbody-mätning hos Agera Hälsolaboratorium:

 

  • Ät inget större mål mat innan mätningen. Vi rekommenderar fyra timmars fasta inför en analys.
  • Träna inte för tätt inpå testet. Ditt senaste pass bör ha avslutats senast tolv timmar innan testet ska utföras.
  • Gå gärna på toaletten strax innan mätningen.
  • Eftersom vätskenivåerna i kroppen förändras under menstruationen bör du undvika en Inbody-mätning under denna period.
  • Duscha inte precis innan mätningen.
  • Om du är gravid eller har pacemaker ska du avstå ett Inbody-test.

PRIS

Kroppskomposition Inbody770, Nybesök               495;-

 Kroppskomposition Inbody770, Återbesök            395;-