www.agerahalsolaboratorium.se | Funktionell rörelsescreening – 3D MAPS
15681
page-template-default,page,page-id-15681,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Funktionell rörelsescreening – 3D MAPS

Människan är skapt för rörelse och våra kroppar är designade för att, som en helhet, reagera på och stå emot de krafter som de utsätts för. I vår vardag belastar vi våra muskler och leder i tredimensionella rörelser, många gånger helt omedvetet. Vi stiger upp ur sängen på morgonen, krånglar på oss strumporna på fötterna, lyfter portföljen från golvet, och promenerar till jobbet. Alla dessa rörelser och många fler, sker under dagen utan att vi ens tänker på dem.

 

 

Genom att se till att vi rör oss på ett sätt som är fördelaktigt och skonsamt, kan vi skapa förutsättningar för sundare och mer hållbara kroppar och på ett effektivt sätt undvika ledslitage och överbelastningsskador. Vi kan, oavsett ambitionsnivå, med hjälp av individanpassade program, skapa en funktionell balans i våra kroppar vare sig vi satsar på en elitidrottskarriär eller om vi bara vill fungera i våra vardagliga aktiviteter.

På Agera Hälsolaboratorium undersöker vi just Din individuella förmåga och dina särskilda förutsättningar. Vi observerar och noterar dina specifika styrkor och bygger därefter vidare på dem. Genom olika screeninganalyser undersöker vi din rörlighet, stabilitet, balans och hållning och får på det viset svar på hur just ditt unika rörelsemönster ser ut. Att analysera din funktion och bygga upp din kropp från grunden är en förutsättning för att undvika skador och kunna fortsätta att belasta kroppen på det vis du önskar. Den neuromotoriska funktionen i din kropp kan påverkas, fler muskelfibrer kan rekryteras och framför allt kan ”rätt” rörelser genereras.

Med ett individanpassat program får du därefter svart på vitt en handlingsplan med rekommendationer för vad du kan göra för att skapa en kropp som motsvarar och passar det liv som du lever.

PRIS

Funktionell rörelsescreening – 3D MAPS 1295;-